Mosaik - Umsonstladen und Begegnungsstätte

Trägerverein: Umsonst in Bamberg e.V.

Mosaik-Logo

Për çfarë shërben “Mosaik-Umsonstladen”?

Tee Vend për t’u takuar: Tek ne ti mund të takosh shumë njerëz të dashur. Të gjithë janë të mirëseardhur! Ti mund të pishë çaj, të bisedosh me të tjerët dhe te vizitosh koncerte.


Eimer Nuk ke para: Të gjitha gjërat të cilat i ofrojmë në “Mosaik-Umsonstladen” ti mund ti marrësh falas me vete. Ne gjithashtu nuk pranojmë fare para për punën të cilen bëjmë. Të gjithë punojnë vullnetarisht. Megjithatë ne duhet te paguajmë qiranë. Pra, Ju me gjithë dëshirë mund të na dhuroni para për të paguar ne qiranë.


Eimer Korrektësia: Ne kemi veshëmbathje, artikuj shtëpiak, artikuj dekorimi, lojëra, libra dhe shumë gjëra tjera të bukura dhe të dobishme. Shumë njerëz vijnë tek ne dhe dëshirojnë të marrin diq me vete. Prandaj të lutemi të marrësh vetëm aq gjëra me vete sa edhe mund të hyjnë në një kovë.


bewusster Konsum Konsumimi i vetëdijshëm: A posedon edhe ti gjëra të cilat funkionojnë dhe janë të pastërta, për të cilat ti nuk ke më nevojë përdorimi? Mos i hidh ato poshtë. Na sjell neve ato gjëra! Ndoshta po ato gjëra ju nevojiten dikujt tjetër. Ambienti mund të ruhet, në qoftë se gjërat përdoren nga disa njerëz të ndryshëm. Ti mund te sjellësh ato gjëra secilen herë përgjat orarit të haput të punës. Vetem ditës së Ejnte para orës 18 është pak më vështirë. Në atë kohë është më shumë frekuentim në dyqanin tonë.